Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinimustan liikkeen ei annettu järjestää vaalipaneelia Tampereen kirjastossa – nyt puolue kertoo tehneensä rikosilmoituksen

Kansallismielinen sinimusta liike (SML) ilmoittaa tehneensä rikosilmoituksen Tampereen kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkankaasta, kun puolueen vaalipaneelia varten pääkirjasto Metsoon tekemä tilavaraus evättiin.

SML teki varauksen marraskuussa 2022 tarkoituksenaan järjestää yleisölle avoin vaalipaneeli 7.1.2023. SML:n tiedotteen mukaan Salmenkangas perusteli kieltäytymispäätöstä muun muassa avoimista lähteistä saamillaan epäilyillä, että tilaisuuden sisältö olisi ristiriidassa Tampereen kaupungin arvojen ja strategisten toimintaperiatteiden kanssa.

Puoluerekisteriin viime kesänä noussut SML kuvailee itseään suomenmieliseksi ja valkoista rotuidentiteettiä tunnustavaksi liikkeeksi. Puolueen puheenjohtaja Tuukka Kuru on kuvaillut STT:lle, että puoluetta voi myös pitää osittain rasistisena oikeistoradikaalina liikkeenä ja myös fasistisena.

Salmenkankaalle SML ilmoitti noudattavansa mainittuja periaatteita kirjaston tilassa järjestettävässä paneelissa. Tilavaraus ei mennyt edelleenkään läpi, koska Salmenkankaan ei ollut varmaa, pystyttäisiinkö tilaisuus järjestämään asiakkaiden ja henkilökunnan kannalta turvallisesti. Lopulta paneeli peruttiin kokonaisuudessaan.

SML vetoaa tiedotteellaan yhdenvertaisuuslakiin, jonka perusteella syrjintä poliittisen toiminnan tai vakaumuksen perusteella on kiellettyä. Puolue kertoo olevansa valmis sovitteluun, jos sille annetaan oikeus tapahtumien järjestämiseen kirjaston tiloissa.