Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollanti karkottaa useita venäläisdiplomaatteja, syyttää vakoilusta

Hollanti on päättänyt karkottaa useita venäläisiä diplomaatteja, kertoo maan ulkoministeriö. Karkotettavia syytetään vakoilusta diplomaattisen koskemattomuuden suojissa.

Osana karkotuspäätöstä Hollanti ilmoitti, että Venäjän on suljettava kaupallinen edustustonsa Amsterdamissa.

Hollannin päätös on tuorein käänne maiden välisessä nokittelussa. Hiljattain Venäjä kieltäytyi myöntämästä viisumeja hollantilaisille diplomaateille, jotka työskentelevät Moskovan suurlähetystössä ja Pietarin konsulaatissa. Hollanti joutuu maanantaina sulkemaan Pietarin konsulaatin henkilöstöpulan vuoksi.

Hollannin ulkoministeriö kertoo yrittäneensä toistuvasti ratkaista kiistaa Venäjän kanssa.

– Ei voi hyväksyä, että Venäjä yrittää lähettää vakoilijoita Hollantiin diplomaattisen koskemattomuuden suojissa, Hollannin ulkoministeri Wopke Hoekstra tviittasi lauantaina.

– Siksi olemme rajoittaneet venäläisdiplomaattien määrää Hollannissa, Hoekstra jatkoi.

Amsterdamin kaupallinen edustusto suljettava tiistaihin mennessä

Venäläisdiplomaateille on annettu kaksi viikkoa aikaa poistua maasta, mutta Amsterdamin kaupallinen edustusto on suljettava ensi tiistaihin mennessä.

Hoekstra kertoi Hollannin yleisradioyhtiö NOS:lle, että noin kymmenkunta venäläisdiplomaattia joutuu poistumaan maasta.

Hoekstran Hollannin parlamentille lähettämässä kirjeessä kerrotaan, että kaupallisen edustuston sulkeminen on vastaus Venäjän jatkuville ihmisoikeusrikkomuksille. Hoekstran mukaan edustusto pysyy suljettuna, kunnes Venäjä lopettaa hyökkäykset siviilejä ja siviili-infrastruktuuria vastaan Ukrainassa.