Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina syyttää Yhdysvaltoja väärän tiedon levittämisestä Blinkenin syytöksen jälkeen

Kiina on syyttänyt Yhdysvaltoja väärän tiedon levittämisestä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi viikonloppuna Kiinan harkitsevan aseiden toimittamista Venäjälle.

Kiina ei hyväksy syyttelyä tai painostusta Yhdysvalloilta, sanoi Kiinan ulkoministeriön edustaja Wang Wenbin tänään tiedostustilaisuudessa.

– Se on Yhdysvallat eikä Kiina, joka lähettää loputtomasti aseita taistelukentälle, Wang Wenbin sanoi.

Blinken tapasi lauantaina Münchenin turvallisuuskonferenssissa Kiinan presidentin ulkopoliittisen neuvonantajan Wang Yin. Blinken varoitti Kiinaa, että Venäjän suora tukeminen toimittamalla sille tappavia aseita aiheuttaisi vakavia ongelmia.

– Meillä on nyt tietojemme perusteella huoli siitä, että he (Kiina) harkitsevat tappavan tuen antamista, Blinken kertoi viikonloppuna CBS-kanavalle.

Kysyttäessä mitä tämä tuki voisi sisältää, Blinken selvensi, että kyseeseen voisivat tulla niin aseet kuin ammuksetkin.

Yhdysvallat on useaan otteeseen varoittanut, ettei Kiina saisi tukea Venäjää.

Useissa Euroopan pääkaupungeissa vieraillut Kiinan presidentin ulkopoliittinen neuvonantaja Wang Yi vieraili maanantaina Unkarissa, josta hänen on määrä jatkaa Venäjän pääkaupunkiin Moskovaan.