Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisö nukahteli kesken Putinin puheen, jopa ulkoministeri Lavrovin silmät lupsuivat: "Hereillä pysymisen erikoisoperaatio"

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti tiistaina kansakunnan tilaa käsitelleen puheensa Moskovassa.

Puheessaan Putin väitti Venäjän yrittäneen ratkaista tilannetta rauhanomaisesti ja kärsivällisesti neuvotellen. Putin myös kielsi Venäjän olevan vastuussa sodan aloittamisesta ja syytti siitä länttä.

Puheessaan Putin kertoi lisäksi Venäjän keskeyttävän osallistumisensa Yhdysvaltojen ja Venäjän väliseen ydinasevalvontasopimukseen.

Puhe näytettiin suorana Venäjän valtiollisilla televisiokanavilla sekä monissa kansainvälisissä medioissa. Suoran lähetyksen seuraajat saattoivat huomata, että useat Putinin yleisössä istuneet henkilöt näyttivät silminnähden kyllästyneiltä ja osa vaikutti olevan jopa umpiunessa.

Ruotsalaiset Aftonbladet ja Expressen koostivat kokonaiset videot, joille oli koottu haukottelevia ja nukkuvan näköisiä henkilöitä yleisön joukosta.

Expressenin videolla näkyy, kuinka jopa ulkoministeri Sergei Lavrovin silmät lupsuvat.

Myös sosiaalisessa mediassa jaettiin kuvia ja videoita nuokkuvasta yleisöstä. Heihin oli kiinnittänyt huomiota muun muassa Dagens Nyheterin ja Hufvudstadsbladetin ulkomaankirjeenvaihtaja Anna-Lena Lauren.

– Todella hauska seurata, kuinka ihmiset yleisössä nukahtavat Putinin pitäessä puhetta, hän kirjoittaa Twitterissä.

Nuokkujien joukossa oli muun muassa Leonid Slutski, joka johti sodan alussa käytyjä neuvotteluja Ukrainan kanssa.

Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Gerashchenko leukaili Twitterissä yleisön olleen puheesta "haltioissaan". Tekstinsä oheen hän oli postannut videon Slutskin nuokkumisesta.

Lavrovinkaan uneliaisuus ei jäänyt somekansalta huomaamatta.

Putin on toistuvasti kutsunut hyökkäystä Ukrainaan sotilaalliseksi erikoisoperaatioksi.

– Hereillä pysymisen erikoisoperaatio, Twitter-vastauksessa naljailtiin.