Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

52-vuotias mies löi nukkuvaa hoitokodin asukasta useita kertoja vasaralla päähän

Syyttäjän mukaan lyöntejä oli useita kymmeniä. Uhrin huoneesta poistuttuaan syytetty kertoi teostaan yöhoitajalle.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alettiin tänään käsitellä turkulaisessa hoitokodissa viime kesäkuussa tapahtunutta epäiltyä murhaa. Syyttäjän mukaan 52-vuotias mies meni yöllä omasta huoneestaan naisasukkaan huoneeseen ja löi tätä useita kymmeniä kertoja vasaralla päähän.

– (Syytetty) on ottanut huoneessaan olleen vasaran mukaansa, mennyt eri rakennuksessa olevan (uhrin) huoneeseen, jonka oven hän on tiennyt olevan lukitsematta ja ryhtynyt lyömään nukkuvaa (uhria) vasaralla pään alueelle, syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan.

Syyttäjän mukaan uhri heräsi muutaman lyönnin jälkeen ja pyysi miestä lopettamaan. Tästä huolimatta mies jatkoi lyömistä niin kauan, että luuli uhrin kuolleen, syyttäjä sanoo. Tämän jälkeen mies meni syyttäjän mukaan takaisin omaan huoneeseensa ja ilmoitti teostaan yöhoitajalle.

Uhri kuoli väkivallasta saamiinsa vammoihin useiden päivien jälkeen.

Syytetty ei ole jättänyt oikeudelle ennakkovastausta, josta selviäisi, miten hän vastaa syytteeseen. Käräjäoikeudesta kuitenkin kerrotaan, että hän on tunnustanut toimineensa syyttäjän katsomalla tavalla.