Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valko-Venäjän rajavartiosto hermostui ja valitti ukrainalaisten rajavartijoiden käsimerkeistä

Valko-Venäjän rajakomitea syytti keskiviikkona Ukrainaa maiden välisellä rajalla tapahtuneista "provokaatioista".

Komitea väittää Ukrainan rajavartijoiden asettaneen panssarimiinoja Valko-Venäjän kaakkoisosan ja Pohjois-Ukrainan rajalla sijaitsevan Novaja Rudnjan tarkastuspisteen Ukrainan puolella sijaitsevalle tieosuudelle.

Komitea valittaa julkaisussaan erityisesti ukrainalaisten rajavartioiden "uhkaavista ja säädyttömistä" eleistä Valko-Venäjän kollegoilleen. Komitean julkaisemalla videolla ukrainalainen rajavartija kuvataan heiluttelemassa keskisormiaan molemmin käsin kohti kameraa. Sama mies näyttää välissä myös kurkunleikkausta osoittavaa käsimerkkiä.

– Tällaisesta käytöksestä on tullut normi Ukrainan rajaa vartioiville aseistetuille miehille, komitea painottaa kirjoituksessaan.

Ukrainalaisrajavartijoiden käytös voi osittain selittyä sillä, että Valko-Venäjä tukee Venäjän käymää laitonta hyökkäyssotaa Ukrainassa. Valko-Venäjä on sallinut Venäjän lähettää joukkojaan hyökkäykseen alueiltaan, laukaista ohjuksia ja keskittää joukkojaan rajan läheisyyteen uhkaavasti.

Nykyisten arvioiden mukaan Valko-Venäjä ei ole kuitenkaan aikeissa osallistua sotaan suoraan omilla joukoillaan Venäjän painostuksesta huolimatta.