Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päihtynyt moottoripyöräilijä ajoi Porissa puomien suojaamaan tasoristeykseen ja junan eteen, kyydissä ollut nainen kuoli – oikeus piti tekoa liki tahallisena

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut miehelle yli neljä vuotta vankeutta muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Heinäkuussa 2021 mies ajoi Porissa moottoripyörällä nainen kyydissään suoraan tasoristeykseen, kun risteyksen puomit olivat alhaalla, autoja jonotti edessä ja juna lähestyi.

Käräjätuomion mukaan mies ohitti autoilijat vastaantulevien kaistalta ja tasoristeyksen puomit niin, että hänen kuljettamansa moottoripyörä ja kyydissä ollut nainen törmäsivät risteykseen tulleen junan veturin keulaan. Nainen kuoli onnettomuuspaikalle, mutta mies säilyi hengissä.

Miehellä ei ollut oikeuden tuomion mukaan moottoripyöräkorttia ja hänellä oli tapahtuma-aikaan veressään useita eri huumeaineita, muun muassa amfetamiinia. Hänen hallustaan löytyi myös kannabista.

Oikeus: Liki tahallinen teko

Oikeudessa mies myönsi kaikki häntä vastaan nostetut syytteet mutta vastusti sitä, että hänet tuomittaisiin vankeuteen.

Käräjäoikeus arvioi keskiviikkona antamassaan ratkaisussa miehen huolimattomuuden poikkeuksellisen törkeäksi. Oikeus arvioi, että teko oli liki tahallinen.

– Olosuhteet huomioon ottaen onnettomuuden tapahtuminen ja sen vakavat seuraukset ovat olleet ennakoitavissa, oikeuden tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus totesi Niklas Antero Rikhard Elosen, 28, syylliseksi törkeään kuolemantuottamukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kahteen eriasteiseen huumausainerikokseen, rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Oikeus tuomitsi Elosen neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Oikeus kovensi miehen tuomiota, koska hän oli syyllistynyt lyhyen ajan sisällä useaan vastaavankaltaiseen rikokseen.