Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Suomeen on tulossa eläkeuudistus – tavoitteena turvata muun muassa eläkkeiden riittävä taso

Lehden mukaan työmarkkinaosapuolet ovat päässet alustavaan sopuun siitä, että ne neuvottelevat alkavalla hallituskaudella muutoksista eläkejärjestelmään.

Suomeen on tulossa jälleen eläkeuudistus, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat päässeet alustavaan sopuun kirjauksesta, jota ne ehdottavat seuraavaan hallitusohjelmaan. Alustavan kirjausehdotuksen mukaan työntekijä- ja työnantajajärjestöt sitoutuvat esittämään seuraavalle hallitukselle tarvittavat toimet, joilla turvataan eläkejärjestelmän rahoituksellinen kestävyys, eläkkeiden riittävä taso ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus.

Uudistustarpeen taustalla on muun muassa alhainen syntyvyys, joka voi luoda painetta nostaa eläkemaksuja vuosikymmenten päästä.

Edellinen eläkeuudistus tuli voimaan vuonna 2017. Se tarkoitti muun muassa sitä, että suomalaisten eläkeikää alettiin nostaa asteittain.

Eduskuntapuolueet tyypillisesti hyväksyvät työmarkkinajärjestöjen ehdotukset eläkelainsäädännön muutoksiksi sellaisinaan.