Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Kaikkonen palasi vanhempainvapaalta puolustusministeriksi

Vanhempainvapaalla ollut kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on nimitetty jälleen puolustusministeriksi. Nimitys tapahtui presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa aamupäivällä. Puolustusministerin tehtävää hoitaneelle kansanedustaja Mikko Savolalle (kesk.) myönnettiin samalla ero tehtävästä.

Kaikkonen oli vanhempainvapaalla noin kahden kuukauden ajan. Hänen oli vapaan ajaksi erottava ministerin tehtävästä, sillä laki ei tunnista ministereille eikä kansanedustajille perhevapaajaksoja.

– Jahas, skragaa kaulaan vaan sitten taas. Valmiina hommiin, Kaikkonen kommentoi asiaa tviitissään.

Mikko Savola puolestaan nosti puolustusministeriön blogissa esille omalta seitsemän viikon ministeriajaltaan erityisesti kaksi Ukrainan tukipakettia ja Suomen Nato-jäsenyyden valmistelun. Hän kirjoittaa uskovansa vahvasti, että Suomen Nato-ratifioinnit etenevät ennen pitkää myös Turkissa ja Unkarissa.

Kaikkosen päätöstä jäädä vaikeana aikana kotiin hoitamaan pientä lastaan Savola pitää rohkeana.

– Moni ei tähän olisi kyennyt. Minulle tuo rohkeus antoi mahdollisuuden. Tein hommat niin hyvin kuin osasin. Jokainen toimii vahtivuorollaan omalla tavallaan, Savola kirjoittaa.