Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei henkilöautojen ruuhkaa aamun työmatkaliikenteessä bussilakosta huolimatta – junissa ja metrossa matkustajia hieman tavanomaista enemmän

Työmatkaliikenteeseen ei syntynyt aamulla henkilöautojen ruuhkia, vaikka bussilakko alkoi tänään. Moni suomalainen näyttäisi jääneen linja-autoalan lakon alettua suositellun mukaisesti etätöihin, arvioitiin kolmesta Fintrafficin tieliikennekeskuksesta STT:lle ennen puoltapäivää.

Junissa puolestaan oli aamulla hieman tavanomaista enemmän matkustajia, mutta ero normaaliin jäi pieneksi, kerrottiin VR:n operaatiokeskuksesta. Niin ikään Helsingin seudun metroliikenne vilkastui tavalliseen arkiaamuun verrattuna vain paikoitellen ja vähän, arvioi Pääkaupunkiseudun kaupunkiliikenteen metron liikenteenohjaus.

Jonkin verran paikallis- ja kaukoliikenteen busseja on ollut aamulla ja aamupäivällä liikenteessä lakosta huolimatta.

Talviloma vaikuttaa liikenteeseen maan keskiosissa?

Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan liikenne pääkaupunkiseudun teillä ja kaduilla jäi tänään normaalin arkiaamun määriin.

Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin, että siellä aamuliikenne oli bussilakon ensimmäisenä aamuna yllättävänkin rauhallista. Keskuksen mukaan Tampereen seudulla autojen määriä ovat saattaneet vähentää osaltaan talvilomat, joita vietetään maan keskiosissa tällä viikolla.

Myöskään Turun tieliikennekeskus ei havainnut aamuliikenteessä ruuhkia, vaan autoilijoita oli liikkeellä normaalin arkiaamun vilkkaudella.

Tieliikenteen sujuvuutta on auttanut tänään aamulla osaltaan se, että ajokeli on Suomessa laajalti hyvä ja pääteiden pinnat kuivat.

VR:n operaatiokeskus kertoi aamulla, että sen ei ole tarvinnut tuoda lisäkalustoa raiteille linja-autoalan lakosta huolimatta.