Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina käyttää miljardeja dollareita Venäjää tukevan valetiedon levittämiseen, yhdysvaltalaisvirkailija väittää

Kiina käyttää rahaa miljardien dollareiden edestä levittääkseen Venäjää tukevaa disinformaatiota, Yhdysvaltain ulkoministeriön alaisen, ulkomaista propagandaa ja disinformaatiota torjuvan järjestön koordinaattori James Rubin väittää.

Länsi on Rubinin mukaan ollut hidas reagoimaan asiaan.

– Kaivo on myrkytetty Kiinan ja Venäjän disinformaatiolla, se on tuhoisaa, Rubin sanoi brittilehti Guardianin mukaan tiistaina.

Rubin sanoi sekä Kiinan että Venäjän käyttävän miljardeja dollareita yrittääkseen tuottaa vääristeltyä tietoa muun muassa Ukrainan sodasta, mutta Kiina toimii maailmanlaajuisesti ja käyttää enemmän rahaa kuin Venäjä.

Kiinan hän väittää toistavan ja julistavan Venäjän kertomusta Ukrainan sodasta puolustusliitto Naton käynnistämänä sotana.

– Viestintätilassa Kiinan ja Venäjän ryhmittyminen on lähes valmis, Rubin totesi.

Rubin patistaa länsimaita olemaan aktiivisempia Kiinan ja Venäjän disinformaation kumoamisessa ja jättämään suojelematta henkilöitä, joiden tiedetään levittäneen väärää tietoa.

Rubin toisti Yhdysvaltain hallinnon varoituksen, jonka mukaan Kiina saattaa ryhtyä asetoimituksiin Venäjälle. Hän sanoi toivovansa, ettei Kiinan kanssa tehtäisi samoja virheitä kuin Venäjän.

Rubinin väitteistä uutisoi Suomessa aiemmin Iltalehti.