Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: 9-vuotias tyttö oli pudota korkealta tuolihissistä Levillä – isä pidätteli niskasta

Levillä sattui keskiviikkona ikävä välikohtaus, jossa 9-vuotias tyttö oli vähällä pudota liikkuvan tuolihissin kyydistä, Ilta-Sanomat uutisoi.

Nelihenkinen perhe oli nousemassa yhtä matkaa laskettelukeskuksen etelärinteen tuolihissiin, kun tyttö horjahti, eikä päässyt kunnolla kyytiin.

Hissin noustessa rinnettä ylös Petteri Salon nopea reagointi esti tytärtään putoamasta kyydistä. Hänen vaimonsa pudottautui nopeasti hissin kyydistä ja alkoi huutamaan, jotta hissi pysäytettäisiin.

– Nappasin tyttöä niskasta kiinni. Emme saaneet hissin turvakaarta laskettua. Huusimme koko ajan apua, Salo kertoo IS:lle.

Myös muut laskettelijat alkoivat huutamaan saadakseen hissivalvojien huomion. Hissi jatkoi matkaansa. Moni kanssalaskija meni seisomaan hissin alle siltä varalta, että tyttö olisi pudonnut.

Hissi nousi Salon mukaan nopeasti melkein kymmenen metrin korkeuteen, ennen kuin se pysäytettiin. Hissi ehti mennä Salon arvion mukaan 40–50 metrin matkan.

Tyttö pudottautui kyydistä laskijoiden käsiin turvaan, kun hissi oli saatu peruuteltua.

Salo meni kertomansa mukaan valvontakoppiin katsomaan, miltä tilanne näytti sieltä käsin. Hänestä valvonta petti.

– Seurasin tilannetta varmaan puoli tuntia siellä valvontahuoneessa ja kun tuli tilanteita, että hissipuomi jäi joltain ylös, niin hissi stopattiin nopeasti. Meidän kohdalla reagointi oli paljon hitaampaa. Ei ole mitenkään mahdollista, että sitä ei olisi huomannut, jos joku olisi siellä kopissa ollut.

 Levin toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo lehdelle, että videotallenne tapahtuneesta käydään läpi torstaina.

– Teemme tilanteesta asianmukaisen selvityksen, Palosaari sanoo.

Salo kertoi nousseensa tyttärien kanssa hissillä ja laskemassa rinnettä vielä kerran tapahtuneen jälkeen, ettei tapahtuneesta jäisi traumoja.