Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloille Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on tärkeämpää kuin jäsenyyden toteutuminen samaan aikaan

Yhdysvalloille Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet ovat tärkeitä, mutta se ei ole suurin huoli ratifioidaanko maat samaan aikaan puolustusliiton jäseniksi, sanoo Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby.

– Presidentti (Joe Biden) on luottavainen, että nämä kaksi maata ansaitsevat Nato-jäsenyytensä ja ne tulevat olemaan Naton jäseniä, Kirby sanoi ja jatkoi:

– Ja mitä tulee näiden maiden liittymisen koreografiaan, meille on tärkeää, että molemmista tulee Naton liittolaisia. Paljonko tanssiaskeleita (Texas two-step) se vaatii, ei ole meidän päähuolemme, Kirby lisäsi.

Kirby kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifiointiaikataulua toimittajille Valkoisessa talossa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Kirby kertoi presidentti Bidenin olevan luottavainen, että Turkki ja Unkari ratifioivat Suomen ja Ruotsin jäsenyydet. Kirby lisäsi pitävänsä rohkaisevana tietoa, että Turkki, Ruotsi ja Suomi käyvät edelleen keskusteluja ratifioinnista.

Maiden on tarkoitus tavata maaliskuun puolivälin tienoilla Brysselissä.

Kirby hehkutti kommentissaan myös Suomen ja Ruotsin armeijoita ja hehkutti niitä moderneiksi. Hän muistutti myös, että Yhdysvallat operoi ja harjoittelee kummankin maan asevoimien kanssa jatkuvasti.