Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Japanin pääministeri Kishida vierailee Kiovassa

Japanin pääministeri Fumio Kishida tapaa tiistaina Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin Kiovassa.

Kishida oli maanantaina vierailulla Intiassa, mistä hänen oli määrä palata kotiin. Sen sijaan hän lensikin Puolaan, missä hän mediatietojen mukaan nousi junaan ja jatkoi kohti Kiovaa.

Kishida oli jo ennen vierailuaan toistuvasti todennut, että vierailu Ukrainaan on suunnitteilla, jahka logistiikka- ja turvallisuuskysymykset saadaan ratkaistua.

Japanin ulkoministeriön mukaan Kishidan vierailun tarkoituksena on osoittaa "Japanin – ja G7-maiden, joiden puheenjohtaja Japani tällä hetkellä on – vankkumatonta tukea Ukrainalle".

Kishida on viimeinen G7-ryhmään kuuluvien rikkaiden teollisuusmaiden johtaja, joka pistäytyy Kiovassa. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kävi Ukrainan pääkaupungissa helmikuussa.

Kishidasta tulee samalla ensimmäinen Japanin pääministeri sitten toisen maailmansodan, joka on vieraillut sellaisella alueella, jossa on käynnissä sota.

G7-maat kokoustavat Hiroshimassa Japanissa toukokuussa. Kishidan on kerrottu harkitsevan Zelenskyin kutsumista mukaan kokoukseen.