Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjälle iski vainajapula – lääkärien kerrotaan matkustavan ulkomaille opetellakseen ruumiinavauksia

Venäläisten lääkäreiden kerrotaan joutuvan matkustamaan ulkomaille saadakseen käytännön kokemusta ruumiinavauksesta, koska Venäjällä on pakotteiden vuoksi pulaa lääkäreiden ja lääketieteen opiskelijoiden käyttöön tarkoitetuista vainajista.

Yksityisen anatomisen laboratorion johtaja Aleksei Ivanov kertoo venäläiselle uutismedia Bazalle, että opetuskäytössä olevien vainajien loppumisen vuoksi lääkärit ovat joutuneet matkustamaan kursseille Armeniaan, Azerbaidžaniin, Georgiaan ja Turkkiin.

Ivanovin mukaan oman ruumiin testamenttaaminen tieteelle ei ole helppoa Venäjällä, jolloin vainajia on hankittu opetuskäyttöön ulkomailta. Yksi merkittävin vainajien toimittaja oli Yhdysvallat, joka lopetti toimitukset Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24.2.2022. Venäjä ei ole kuluneen vuoden aikana kyennyt korvaamaan toimituksia, koska esimerkiksi joissakin sen liittolaismaissa, kuten muslimimaissa tai Intiassa vainajien käsittely on kiellettyä.