Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Taksikuskin taposta ja törkeästä raiskauksesta syytetty mies haki kotoaan aseita taksimatkan aikana, tappoi uhrin kuristamalla

Syyttäjä vaatii taksinkuljettajan taposta ja törkeästä raiskauksesta syytetylle miehelle vähintään 12 vuoden vankeutta. Syytteiden käsittely alkoi maanantaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syytteissä on kyse tapahtumista lauantaina 20. elokuuta viime vuonna. Syytetty 25-vuotias mies nousi taksin kyytiin Lahdessa. Syyttäjän mukaan mies pyysi 20-vuotiasta naispuolista taksikuskia ajamaan ensin asunnolleen Asikkalan Vääksyyn, mistä tämä otti mukaan noin 20 senttimetrin terällä varustetun keittiöveitsen ja ampuma-aseelta näyttävän kuula-aseen. Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli päästä sukupuoliyhteyteen naisen kanssa ja tarvittaessa käyttää veistä ja asetta tähän tarkoitukseen.

Sitten mies syyttäjän mukaan pyysi naista ajamaan sorakuopalle Asikkalan Salonsaareen, missä hän raiskasi naisen ja kuristi tämän kuoliaaksi.

– (Syytetty) on (uhrin) sanallisesta, fyysisestä ja käyttäytymisellään ilmaisemasta vastustelusta huolimatta murtanut (uhrin) tahdon ja tehnyt tämän puolustuskyvyttömäksi lyömällä (uhria) muutaman kerran pään alueelle kuula-aseella ja/tai nyrkillä tai kohdistamalla tämän pään alueelle muuta tylppää väkivaltaa, tarttumalla (uhrista) kiinni, kaatamalla (uhrin) maahan ja kuristamalla (uhria) käsillään kaulasta, syyttäjä sanoi haastehakemuksessaan.

Myöntänyt kuristamisen, kiistänyt tarkoituksen tappaa

Syyttäjän mukaan raiskaus oli erityisen raaka ja julma muun muassa siksi, että teko kohdistui taksinkuljettajaan, jonka puolustautumismahdollisuudet olivat suorittamansa työtehtävän vuoksi rajoittuneet ja jonka syytetty mies oli teon aikana tehnyt puolustuskyvyttömäksi. Teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, kun otti huomioon sen suunnitelmallisuuden ja yllätyksellisyyden, syyttäjä sanoi.

Syyttäjän mukaan mies tappoi uhrin kuristamalla tätä kaulasta voimakkaasti ja pitkäkestoisesti törkeän raiskauksen yhteydessä. Syyttäjän mukaan mies on myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman kuristamalla, mutta kiistänyt, että teko olisi ollut tahallinen.