Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Nashvillen epäillyltä kouluampujalta löytyi kartta ja manifesti – aikomuksena oli hyökätä useisiin kohteisiin

Yhdysvalloissa maanantaina kuusi ihmistä ampuneen henkilön kotoa on poliisin mukaan löytynyt todisteita, jotka kertovat teon suunnitelmallisuudesta.

Kolme lasta ja kolme aikuista kuoli kouluampumisessa Nashvillessa, Tennesseen osavaltiossa, ennen kuin poliisi ampui epäillyn kuoliaaksi.

Ampuja jätti jälkeensä kartan ja manifestin, jotka liittyvät hyökkäykseen, kertoo poliisipäällikkö John Drake. Hän sanoo poliisin löytäneen kotietsinnässä epäillyn luota manifestin ja kirjoituksia, jotka liittyvät tapahtumapäivään, sekä käsin piirretyn kartan, joka näyttää, miten tapahtuma tulisi toteutumaan.

NBC:n haastattelussa Drake kertoi manifestista käyvän ilmi, että tekijä oli suunnitellut hyökkäävänsä useisiin eri kohteisiin.

Poliisin mukaan 28-vuotias, transsukupuoliseksi identifioitunut hyökkääjä oli valmistautunut yhteenottoon lainvalvojien kanssa. Hän oli kristillisen yksityiskoulun entinen oppilas.

Kahdella rynnäkkökiväärillä sekä käsiaseella aseistautunut tekijä ehti surmata kolme peruskoulun oppilasta sekä kolme työntekijää ennen kuin poliisi ampui hänet kuoliaaksi. Nashvillen poliisin tiedottaja Don Aaron kertoi, että hyökkääjä pääsi kouluun sivuovesta ja alkoi kiertää koulua ammuskellen ympäriinsä.

Poliisi kertoo saaneensa asiasta hälytyksen noin kymmeneltä aamupäivällä ja saapuneensa paikalle vartissa. Tapahtumapaikalla poliisi joutui aseelliseen yhteenottoon hyökkääjän kanssa.