Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä hyökkäsi jälleen Ukrainaan iranilaisvalmisteisilla droneilla

Ukrainan ilmapuolustus on pudottanut toistakymmentä iranilaisvalmisteista miehittämätöntä ilma-alusta Kiovassa, kertoo kaupungin sotilashallinto. Henkilövahinkoja ei tullut, mutta yksi rakennus syttyi tuleen pudonneesta romusta. Kyseessä ei ollut asuinrakennus.

Kiovan sotilashallinnon mukaan Kiovassa pudotettiin yhteensä 12 ilma-alusta. Ukrainan armeijan mukaan Venäjä hyökkäsi tiistain vastaisena yönä yhteensä 15 ilma-aluksella, joista 14 tuhottiin.

Armeijan esikunta varoitti, että koko maassa ilma- ja ohjusiskujen vaara on suuri.

Venäjä väitti tiistaina torjuneensa ensi kertaa Ukrainan ampuman pitkän kantaman tarkkuuspommin. Asiasta kertoi Venäjän puolustusministeriö lausunnossaan.

Ukraina sai viime kuussa Boeingin ja Saabin valmistamia rakettikäyttöisiä GLSDB-tarkkuuspommeja Yhdysvalloilta osana 2,2 miljardin dollarin aseapupakettia. Niiden kantama on jopa 150 kilometriä, eli lähes kaksinkertainen Ukrainan jo pidempään käyttämään Himars-järjestelmään verrattuna.

Ukraina oli pyytänyt Yhdysvalloilta jo pidempään asejärjestelmää, jolla se pystyy iskemään Venäjän asemiin ja logistiikkaan kaukana etulinjojen takana.

Venäjälle suuria kalustotappioita Avdijivkassa

Venäjän joukot pyrkivät edelleen Avdijivkan kaupungin piirittämiseen Donetskissa Itä-Ukrainassa. Venäläisjoukot ovat onnistuneet etenemään hieman, mutta ovat samalla kärsineet suuria kalustotappioita, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan.

Venäjän kymmenes panssarirykmentti on Britannian puolustusministeriön mukaan menettänyt valtaosan panssareistaan yrittäessään piirittää Avdijivkan sen eteläpuolelta. Avoimista lähteistä peräisin olevien tietojen perusteella kymmenes panssarirykmentti kuuluu kolmanteen armeijakuntaan, jolla on ollut erityisen suuria kuria ja taistelumoraalia koskevia ongelmia Ukrainassa.

Valko-Venäjä väitti olevansa pakotettu ottamaan vastaan Venäjän ydinaseita

Valko-Venäjän mukaan se on pakotettu ottamaan Venäjän taktisia ydinaseita maahan länsimaiden ennennäkemättömän painostuksen vuoksi.

– Valko-Venäjä on pakotettu vastaamaan vahvistamalla omaa turvallisuuttaan ja puolustuskykyään, Valko-Venäjän ulkoministeriön lausunnossa sanottiin.

Sen mukaan Valko-Venäjällä itsellään ei ole pääsyä käyttämään aseita, eikä niiden sijoittaminen maahan millään tavalla ole vastoin kansainvälisiä sopimuksia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi viikonloppuna suunnitelmasta, jonka mukaan Valko-Venäjälle sijoitettaisiin taktisia ydinaseita.

Valko-Venäjä ei ole lähettänyt joukkoja Ukrainan sotaan, mutta on sallinut Venäjän käyttää aluettaan hyökkäyksiin Ukrainaan. Maat ovat myös pitäneet yhteisiä sotaharjoituksia Valko-Venäjällä.

Ilmoitus ydinaseiden sijoittamisesta Valko-Venäjälle lähelle EU:n rajoja on poikinut vaatimuksia uusista, Venäjää koskevista pakotteista.