Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistö arvelee Turkin parlamentin ratifioivan Suomen Nato-jäsenyyden torstaina – Erdoganin pitää vielä vahvistaa parlamentin päätös

Presidentti Sauli Niinistö sanoo veikkaavansa, että Turkin parlamentti ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden torstaina. Hän sanoi, että näin hänelle on alun perin kerrottu. Niinistö kommentoi asiaa vaalikauden päättäjäisissä järjestyssä tiedotustilaisuudessa eduskunnassa keskiviikkona.

Myös Turkin valtiollinen Anadolu-uutistoimisto kertoo, että Suomen Nato-jäsenyyttä käsitellään huomenna torstaina Turkin parlamentissa.

Niinistö sanoi kuitenkin pitävänsä päivämäärillä spekulointeja toissijaisina. Hän huomauttaa, että Turkissa presidentin pitää vielä vahvistaa parlamentin päätös samalla tavalla kuin Suomessa. Niinistö ei ottanut kantaa kysymykseen siitä, milloin Suomi lopullisesti on Naton jäsen.

– Jälleen kerran, ei tehdä joka päivä uutista, että ehkä huomenna tai ylihuomenna. Ihan sopivassa ajankohdassa, pikapuoliin.

Presidentiltä kysyttiin myös, onko hän itse lähdössä Washingtoniin viemään Nato-papereita tai onko tiedossa, kuka lähtee.

– En minä pelkästään jonkin paperin vientiä varten lähde. En pelkästään ainakaan sitä varten, hän vastasi.

Kun kaikki maat ovat hyväksyneet Suomen jäsenyyden, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kutsuu Suomen jäseneksi, minkä jälkeen Suomen liittymisasiakirjat talletetaan Yhdysvaltain ulkoministeriöön Washingtonissa.