Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksikuskin taposta syytetty mies määrättiin mielentilatutkimukseen

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on määrännyt taksikuskin taposta ja törkeästä raiskauksesta Asikkalassa syytetyn 25-vuotiaan miehen mielentilan tutkittavaksi.

Torstaina annetun välituomion mukaan mies aiheutti uhrin kuoleman kuristamalla. Lisäksi mies oli oikeuden mukaan pakottanut uhrin väkivaltaa käyttämällä oraaliseen sekä sormilla tapahtuneeseen sukupuoliyhteyteen.

Oikeuden mukaan teko oli erityisen julma, kun otetaan huomioon, että uhria oli kuristettu, hänen puolustautumismahdollisuutensa olivat rajoittuneet erityisesti asianosaisten fyysisten ominaisuuksien takia, tekopaikka oli syrjäinen, teko tapahtui yöaikaan ja uhri oli tekoaikaan työtehtävissä.

Mies on tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman, mutta kiistänyt tahallisuuden. Sukupuoliyhteydet olivat hänen mukaansa vapaaehtoisia.

Oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeisiin ja miehen rangaistukseen vasta mielentilatutkimuksen valmistuttua. Syyttäjä on vaatinut hänelle vähintään 12 vuoden vankeutta.