Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa tornadot iskivät useisiin osavaltioihin – ainakin kuusi kuollutta

Yhdysvalloissa kymmenet tornadot ovat iskeneet kuuteen eri osavaltioon Keskilännessä ja etelässä. Asiasta kertoo muun muassa CNN, jonka mukaan alustavasti on raportoitu yli 40 tornadosta. Myöhään perjantai-iltana paikallista aikaa noin 300 000 ihmistä oli ilman sähköjä.

Uutistoimisto AFP kertoi tänään iltapäivällä, että myrskyn seurauksena on kuollut yhteensä ainakin kuusi ihmistä Arkansasin, Illinoisin ja Indianan osavaltioissa. Lisäksi kymmeniä ihmisiä on joutunut sairaalahoitoon.

Määrällisesti eniten myrskyjä on raportoitu Illinoisin osavaltiossa, jossa tornadojen kerrotaan tuhonneen kymmeniä koteja. Illinoisissa yksi ihminen kuoli ja kolmisenkymmentä ihmistä joutui sairaalaan keikkapaikan katon romahdettua kesken esityksen.

Tornadoista on raportoitu myös Iowan, Wisconsinin ja Mississippin osavaltioissa, ja myrskyvaroitus on annettu myös Tennesseen ja Kentuckyn osavaltioihin.

Arkansasin kuvernööri Sarah Huckabee Sanders arvioi lehdistötilaisuudessa perjantai-iltana paikallista aikaa, että uhriluku voi vielä nousta.

Osavaltion pääkaupungin Little Rockin pormestari Frank Scott Jr kertoi, että ainakin 2 100 kotia on tuhoutunut ja useita ihmisiä on jouduttu evakuoimaan, New York Times uutisoi.