Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavi Franciscus on päässyt pois sairaalasta – hymyili ja vitsaili toimittajille

Paavi Franciscus on päässyt pois sairaalasta, jossa hän vietti kolme yötä hoidossa keuhkoputkentulehduksen takia.

86-vuotias paavi hymyili ja vitsaili olevansa "yhä elossa" toimittajille ja sairaalan ulkopuolella huolestuneina odottaneille kansalaisille.

Paavi vietiin Rooman Gemellin sairaalaan keskiviikkona hänen valitettuaan hengitysvaikeuksia. Torstai-iltana paavia hoitaneet lääkärit kertoivat paavin kärsivän keuhkoputkentulehduksesta, joka vaati antibioottihoitoa.

Perjantaina paavi kuitenkin jo vieraili sairaalan lasten syöpäosastolla, jossa hän ojensi pikkupotilaille suklaamunia. Samalla hän kastoi viikon ikäisen poikavauvan. Lauantaina paavi muun muassa siunasi sairaita ihmisiä sairaalasta lähtiessään. Hän aikoo myös osallistua jo huomenna palmusunnuntain messuun, joka pidetään Pietarinaukiolla Vatikaanissa.

Kyseessä oli toinen kerta, kun paavi joutui sairaalaan sitten vuoden 2021, jolloin hänelle tehtiin paksusuolen leikkaus. Paavin terveysongelmat ovat herättäneet huolta ja spekulaatioita siitä, onko hän aikeissa jäädä jossain vaiheessa eläkkeelle. Franciscuksen edeltäjä Benedictus XVI jätti vuonna 2013 tehtävänsä huonon kuntonsa vuoksi. Hän oli sitten keskiajan ensimmäinen paavi, joka väistyi paikaltaan ennen kuolemaansa.