Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Japanissa tehdyssä ampumisessa ja veitsihyökkäyksessä kuoli neljä, epäilty otettiin kiinni

Japanissa Naganon prefektuurin Nakanossa tehdyssä veitsihyökkäyksessä ja ampumisessa kuolleiden määrä on mediatietojen mukaan kasvanut neljään aiemmin kerrotusta kolmesta.

Neljäs kuolonuhri oli tekopaikalta haavoittuneena löytynyt iäkäs nainen, joka kuoli vammoihinsa, poliisi vahvisti. Kuolonuhreista kaksi oli paikalle hälytettyjä poliiseja.

Poliisi on ottanut kiinni hyökkäyksestä epäillyn, kertovat Kyodo News ja Japanin yleisradioyhtiö NHK. Medioiden mukaan epäilty oli piiloutunut sisälle rakennukseen hyökkäyksen jälkeen. Epäilty otettiin poliisin mukaan kiinni noin puoli viideltä aamulla paikallista aikaa tämän piiloteltua rakennuksessa useita tunteja.

Japanin yleisradioyhtiön NHK:n haastattelema silminnäkijä kertoi soittaneensa poliisille nähtyään puukotuksen.

NHK sanoi poliisin kertoneen, että epäilty käytti ilmeisesti haulikkoa ampuessaan paikalle saapuneita poliiseja kohti. Joidenkin mediatietojen mukaan epäillyn käyttämä ase olisi ollut metsästyskivääri.

Väkivaltarikokset ja ampuma-aserikokset ovat Japanissa harvinaisia. Maan aselait kuuluvat maailman tiukimpiin. Viime kesänä Japani järkyttyi, kun entinen pääministeri Shinzo Abe murhattiin keskellä päivää omatekoisella ampuma-aseella.